Crisi, quina crisi?

La calor i el bon temps ha fet que la costa catalana hagi registrat aquest pont de Sant Joan una ocupació turística molt bona. L’ocupació turística d’aquest mes de juny està reforçant l’ànim dels hotelers de la Costa Daurada i aquest cap de setmana ha acabat de tancar un inici d’estiu millor que el del 2010, superant el 90% d’ocupació. També, aquest cap de setmana llarg de Sant Joan els hotels de la Costa Brava han omplert el 80% de les habitacions. I a la muntanya, concretament el Pirineu lleidatà ha resistit l’efecte de la platja. Ha començat l’estiu amb una ocupació del 65%, però els hotelers consideren que han complert les expectatives previstes pròpies d’una època fluixa per l’Alt Pirineu.


Les bones xifres del mes de juny animen al sector hoteler a pensar en un estiu millor que el del 2010 a la Costa Daurada. L’ocupació turística d’aquest mes de juny està reforçant l’ànim dels hotelers i aquest cap de setmana llarg de Sant Joan s’han assolit xifres de més de 90% d’ocupació, que són millors a les del començament de l’estiu passat.

La demanda per aquest cap de setmana ha estat molt alta en aquesta zona de la costa tarragonina mentre que s’ha registrat un descens en el nombre de nits de pernoctació i les reserves es fan cada cop més a última hora. Angel Vicente, membre de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, considera que les bones xifres del mes de juny, amb una mitjana de 76% d’ocupació fins a Sant Joan, compensaran un mes de maig negatiu per al sector i ajudaran a emprendre “amb més moral i millors perspectives aquest juliol”.

La Costa Brava també ha registrat una bona ocupació i els hotels han omplert el 80% de les habitacions. Les ocupacions més altes s’han registrat a Lloret de Mar (Selva), on s’ha arribat al 90%, i a la Costa Brava centre s’han registrat ocupacions del 86%. Al litoral de l’Alt Empordà s’han omplert el 60% dels llits. Des de l’Associació d’Apartaments Turístics asseguren que també hi ha hagut més gent que l’any passat i les cases de turisme rural, que el 2010 havien penjat el cartell de complert, s’han quedat en un 90%. La ciutat de Girona només pot omplir a la meitat i a les comarques d’interior les ocupacions són d’entre un 30% i un 50%.

El Pirineu lleidatà nota el descens de turistes

El Pirineu lleidatà ha començat a notar el descens de turistes a causa de l’arribada de l’estiu i l’interès per la platja. Tot i això, el turisme de muntanya ha complert les expectatives i ha començat la temporada amb una ocupació del 65% de mitjana, mentre que a la plana de Lleida el cap de setmana llarg de Sant Joan s’ha notat poc.

La platja pren turisme al Pirineu, com és habitual, però segons el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano, les xifres d’aquest inici de temporada són molt bones, ja que han complert les expectatives previstes pròpies d’una època fluixa per l’Alt Pirineu.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: